Zorg voor meer balans in je (werk)leven

By 31 juli 2013energie, Tips
Energie

Tijdens de vakantie richten we onze aandacht op ontspanning, echter in tijden van drukte geven we inspanning juist vaak weer meer aandacht dan ontspanning. In ons dagelijks (werk)leven is de balans vaak zoek. Terwijl balans juist zorgt voor vitaliteit, voor energie en dat willen we toch allemaal?

Mooi gezegd, echter hoe doe je dat dan?

Onderstaand een aantal tips:

Tip 1:   Kom uit je hoofd!
Hoe vaak ben jij met je aandacht in het hier-en-nu? Bij waar je op dit moment mee bezig bent? Vaak zijn we in ons hoofd bezig met die ene afspraak morgen of dat ene telefoongesprek van gisteren. We zijn dan bezig met de toekomst of het verleden. Al die verschillende gedachten kunnen heel wat geestelijke en lichamelijke spanningen veroorzaken. Om meer ontspanning te creëren kan het nuttig zijn om de aandacht uit je hoofd te brengen, bijvoorbeeld door je aandacht te richten op de ademhaling. Even afstand te nemen van waar je mee bezig bent en je bewust te worden van je ademhaling. De bewustwording is al genoeg, je hoeft niets te veranderen. Alleen maar te volgen…..
Zie ook: www.cobin.nl/mindfulness.

Tip 2:   Plan tijd om te dagdromen
Blok tijdstippen in je agenda om even voor je uit te staren (lummelen, dagdromen), zonder aan je werk, je huishoudelijke taken en/of je gezin te denken. In de routine van je (werk)leven krijgen nieuwe ingevingen/inzichten namelijk nauwelijks ruimte en deze komen vaak in stilte!

Tip 3:   Maak tijd voor activiteiten waar jij energie van krijgt.
Alles wat je voor jezelf doet geeft je sowieso energie. Wat doe jij zoal voor jezelf? Wat vind je leuk om te doen? Breng het in kaart en onderneem actie! Wat kun en ga je hierin veranderen?

Tip 4:   Verander in je hoofd
Wie bepaalt er dat je huis altijd opgeruimd moet zijn? Dat je een goede buur moet zijn? En altijd en overal klaar moet staan voor anderen? Vaak gebeurt dit allemaal vanuit de macht der gewoonten (ook wel automatische piloot genaamd). Je bent gewend zo te denken en te leven echter is dit ook reëel?

Ik hoor of zie graag je reactie!

Hoe word je gelukkig? Als mensgerichte begeleider leer en stimuleer ik mensen om het heft in eigen hand te nemen waardoor ze gelukkiger en succesvoller worden in hun leven en loopbaan. Hiervoor geef ik elke maand een tip.

Google

Share

Author Sylvia van Meel

More posts by Sylvia van Meel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php