Drijfveren

Drie tip hoe je beter voor jezelf kunt zorgen

Voor jezelf zorgen? Hoe doe je dat? Of doe je het al?

En kan je misschien nog beter voor jezelf zorgen?

Bijgaand wat tips hoe je dat kunt doen:

Tip 1: Maak de balans op.

Pak een groot vel papier en verdeel deze in twee kolommen. In de linkerkolom zet je alle activiteiten die je op een alledaagse dag allemaal verricht. Vervolgens ga je voor jezelf na welke activiteiten je ‘voeden’ oftewel energie geven en welke activiteiten je energie kosten en neutrale activiteiten. Je kunt e.e.a. eventueel opdelen in categorieën zoals werk, gezin, sociale contacten en overige activiteiten. Hoe is de balans?

Tip 2: Zet je wensen op papier

We hebben allemaal wel eens van die gedachten, zoals: ‘Dat zou ik nou nog eens willen leren’, of  ‘Dat lijkt me leuk om te doen’. Vaak zegt dat iets over waar je passie en/of interesses liggen. Welke dingen zijn dat voor jou? Welke activiteiten zou jij nog wel eens willen uitproberen?

Tip 3: Benoem waarom je je wensen wél zou moeten realiseren

Vaak hebben we enorm veel redenen waarom we iets niet moeten doen. Maak is een lijstje met argumenten waarom je het juist wél zou moeten doen.
Misschien levert het je iets op?

Ik ben benieuwd naar je bevindingen.

Mijn rol als coach

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en/of werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele (loopbaan) coachtrajecten en
mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php