mindset

Verandering? Zo buig je mee..

By 28 januari 2016 No Comments

In mijn dagelijkse praktijk ont-moet ik veel mensen. Ik mag meekijken hoe mijn cliënten wegen zoeken om mee te kunnen buigen met de vele veranderingen die deze tijd met zich meebrengt.

Vaak blijkt de ‘oude manier’ niet meer te werken. Ze beseffen dat ze het beeld van zichzelf en hoe het leven eruit zou MOETEN zien, moeten loslaten.
Want wat als het volledig uitgestippelde leven: ‘Van hoe het hoort en zou MOETEN zijn’, ineens verandert?  Wat als er een kink in de kabel komt?

En dan kan het gaan om bijvoorbeeld: relatieproblemen, ontslag, wijzigingen van functie, reorganisatie, etc.
Allemaal veranderingen die niet direct passen bij het beeld wat je had. Wat dan?

Zijn er dan andere manieren om toch een fijn leven te leiden? Vaak zijn dit soort situaties de aanleiding om jezelf opnieuw uit te vinden en daar heb je veerkracht voor nodig.

Oké, klinkt mooi, en wat nu?

Bijgaand een stappenplan:

Stap 1:
Besef dat je zélf degene bent die zal moeten veranderen. Je kunt vechten en je gelijk halen, maar er zullen altijd weer andere veranderingen op je pad blijven komen.

Stap 2:
Wordt je bewust van jouw patronen en leer deze loslaten. Breng in kaart waaraan je eigenlijk probeert vast te houden. Laat het volledig tot je doordringen (voel de pijn, het gevecht, lees ook: Herken weerstand). Neem afscheid van het ‘oude’.

Stap 3:
Ontdek nieuwe mogelijkheden door iets te creëren wat ook écht bij je past. Lees ook: Ontdek wat jij écht belangrijk vindt. Hoe dichter bij jezelf, hoe flexibeler je bent. Dan kun je vanuit een open houding kijken naar wat er komt.

Niets staat vast in het leven. Vasthouden aan zogenaamde ‘externe zekerheden’, maakt je erg wankel want de buitenwereld verandert steeds.

Kortom: Ga op zoek naar de zekerheden in jezelf!

Kun je wat met deze tips? Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie.

Op  zoek naar een gelukkiger en vitaler (werk)leven? Als mensgerichte begeleider leer en stimuleer ik mensen om het heft in eigen hand te nemen op het gebied van het verbeteren van hun mentale gezondheid. Hiervoor geef ik elke maand een tip.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php
Chat openen
Hi, hoe kan ik je helpen?