Groeimindset

Verandering? Zo buig je mee..

By 28 januari 2016 No Comments

Verandering? Gewijzigde omstandigheden?

In mijn dagelijkse praktijk ontmoet ik veel mensen. Ik mag meekijken hoe mijn cliënten wegen zoeken om mee te kunnen buigen met de vele veranderingen die deze tijd met zich meebrengt.

Vaak blijkt de ‘oude manier’ niet meer te werken. Ze beseffen dat ze het beeld van zichzelf en hoe het leven eruit zou MOETEN zien, moeten loslaten.
Want wat als het volledig uitgestippelde leven: ‘Van hoe het hoort en zou MOETEN zijn’, ineens verandert?  Wat als er een kink in de kabel komt?

En dan kan het gaan om bijvoorbeeld: relatieproblemen, ontslag, wijzigingen van functie, reorganisatie, etc.
Allemaal veranderingen die niet direct passen bij het beeld wat je had. Wat dan?

Verandering, wat nu?

Zijn er dan andere manieren om toch een fijn leven te leiden? Vaak zijn dit soort situaties de aanleiding om jezelf opnieuw uit te vinden en daar heb je veerkracht voor nodig.

Oké, klinkt mooi, en wat nu?

Verandering? Gewijzigde omstandigheden?
Bijgaand een stappenplan:

Stap 1:

Besef dat je zélf degene bent die zal moeten veranderen. Je kunt vechten en je gelijk halen, maar er zullen altijd weer andere veranderingen op je pad blijven komen.

Stap 2:

Wordt je bewust van jouw patronen en leer deze loslaten. Breng in kaart waaraan je eigenlijk probeert vast te houden. Laat het volledig tot je doordringen (voel de pijn, het gevecht, lees ook: Herken weerstand). Neem afscheid van het ‘oude’.

Stap 3:

Ontdek nieuwe mogelijkheden door iets te creëren wat ook écht bij je past. Lees ook: Ontdek wat jij écht belangrijk vindt. Hoe dichter bij jezelf, hoe flexibeler je bent. Dan kun je vanuit een open houding kijken naar wat er komt.

Niets staat vast in het leven. Vasthouden aan zogenaamde ‘externe zekerheden’, maakt je erg wankel want de buitenwereld verandert steeds.

Kortom: Ga op zoek naar de zekerheden in jezelf!

Kun je wat met deze tips? Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie.

Mijn rol als coach

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en/of werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele (loopbaan) coachtrajecten en
mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

 

Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php