Drijfveren

Versterk je passie en creativiteit

By 11 januari 2017 No Comments

Passie en creativiteit. Dat willen we toch allemaal?

Ik geloof dat in ieder mens een drive zit om zichzelf te realiseren, om iets van het leven te maken.
Van binnenuit en niet van buiten opgelegd. Je bent dan gemotiveerd om dingen te doen, ook al kost het kruim. Het is een bepaalde rusteloosheid die ons voort stuwt. En niet alleen op het werk.

Moeten of willen?

Toch zijn we er van overtuigd dat we rust moeten vinden. We moeten ‘in balans’ zijn. Dus moeten we in ons drukke leven tijd vrij maken om te mediteren, yoga te beoefenen, etc. Rust wordt dan iets wat je jezelf oplegt. En geen mens wordt gelukkig van ‘dwang’. Want dat kan op termijn leiden tot stress en zelfs chronische onrust.

Er is namelijk een verschil tussen rustig willen zitten op de bank en rustig moeten zitten. Wanneer je echt iets wilt, wordt jouw interne motivatie aangesproken. Deze drive kun je maar beter koesteren. Want mensen die vanuit intrinsieke motivatie leven en werken vertonen o.a. meer creativiteit, plezier en beschikken over een hoger concentratieniveau.

Luisteren naar je passie betekent stil durven staan en keuzes maken

Af en toe even stil durven staan bij de keuzes die je maakt
– Bij Wat je doet;
Waarom je het doet;
– En voor Wie………..
Dit geeft inzicht in wat jouw drijft. En hoe je dat doet (bijvoorbeeld door het volgen van een coachtraject, het volgen van een mindfulness training, sparren met een vriend of vriendin) maakt niet uit.

Passie gaar over energie

Een begin kun je maken door te investeren in de activiteiten waar je energie van krijgt en te stoppen met ‘verplichte’ activiteiten. Wanneer je ergens energie van krijgt maakt het niet uit dat je er hard voor moet werken, want het geeft je voldoening!

Hoe jij je leven invult heb je zelf in de hand.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen? Of wil je meer weten?

Mijn rol als coach

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en/of werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele (loopbaan) coachtrajecten en
mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php