Versterk je passie en creativiteit

By 11 januari 2017energie, Tips
Energie

Passie en creativiteit. Dat willen we toch allemaal?

Ik geloof dat in ieder mens een drive zit om zichzelf te realiseren, om iets van het leven te maken.
Van binnenuit en niet van buiten opgelegd. Je bent dan gemotiveerd om dingen te doen, ook al kost het kruim. Het is een bepaalde rusteloosheid die ons voort stuwt. En niet alleen op het werk.

Moeten of willen?

Toch zijn we er van overtuigd dat we rust moeten vinden. We moeten ‘in balans’ zijn. Dus moeten we in ons drukke leven tijd vrij maken om te mediteren, yoga te beoefenen, etc. Rust wordt dan iets wat je jezelf oplegt. En geen mens wordt gelukkig van ‘dwang’. Want dat kan op termijn leiden tot stress en zelfs chronische onrust.

Er is namelijk een verschil tussen rustig willen zitten op de bank en rustig moeten zitten. Wanneer je echt iets wilt, wordt jouw interne motivatie aangesproken. Deze drive kun je maar beter koesteren. Want mensen die vanuit intrinsieke motivatie leven en werken vertonen o.a. meer creativiteit, plezier en beschikken over een hoger concentratieniveau.

Stil durven staan en Keuzes maken

Af en toe even stil durven staan bij de keuzes die je maakt
– Bij Wat je doet;
Waarom je het doet;
– En voor Wie………..
Dit geeft inzicht in wat jouw drijft. En hoe je dat doet (bijvoorbeeld door het volgen van een coachtraject, het volgen van een mindfulness training, sparren met een vriend of vriendin) maakt niet uit.

Energie

Een begin kun je maken door te investeren in de activiteiten waar je energie van krijgt en te stoppen met ‘verplichte’ activiteiten. Wanneer je ergens energie van krijgt maakt het niet uit dat je er hard voor moet werken, want het geeft je voldoening!

Hoe jij je leven invult heb je zelf in de hand.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen?

Op  zoek naar een gelukkiger en vitaler (werk)leven? Als mensgerichte begeleider leer en stimuleer ik mensen om het heft in eigen hand te nemen op het gebied van het verbeteren van hun mentale gezondheid. Hiervoor geef ik elke maand een tip.

Share

Author Sylvia van Meel

More posts by Sylvia van Meel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php