Accepteren

Zit jij wel eens te piekeren in de bank? Over hoe je het liever had gezien of hoe het anders had kunnen zijn? Dat je het eigenlijk vertikt om een situatie, een persoon of het leven te nemen zoals het is? Wat ook wel acceptatie wordt genoemd.

Jezelf minder druk maken, dat is wat je graag wilt.

Niet dat je dan gelijk alles en iedereen aardig moet vinden en jezelf daarin moet berusten. Nee, het gaat erom dat je stopt met vechten tegen wat ‘is’. En de werkelijkheid onder ogen ziet. Oftewel iets of iemand of een situatie accepteert zoals die op dat moment is.

Dat lukte mij niet vandaag. In mijn directe omgeving had iemand een hoop frustratie richting mij geuit over (lichamelijke) pijn. Waarop ik mij de hele avond druk maakte over hoe ik dit kon verhelpen. Hoe ik die ‘pijn’ kon oplossen.

Maar wat als je er niets aan kunt veranderen? Wat als je er geen invloed op hebt?

Het leven is nu eenmaal geen sprookje: pijn blijft pijn, verdriet blijft verdriet. En soms is er teleurstelling.

Dan heeft het geen nut om erover te piekeren, want dat geeft alleen maar een hoop frustratie, boosheid en spanning.

Durf jij het gevecht te stoppen met de werkelijkheid?

Een eerste stap in het liefdevol omgaan met jezelf. Ik blijf oefenen, doe je mee?

Share

Author Sylvia van Meel

More posts by Sylvia van Meel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php