Heb jij op zondagmiddag wel eens last van een onbestemd gevoel? En dat je dan vooral ontzettend baalt van jezelf?

Jezelf nooit meer slecht voelen, dat is wat je wilt.

Je vindt het eigenlijk nergens goed voor. En haalt er van alles bij. Je hebt een goede baan, twee kinderen, een lieve partner. En wat zit je dan in Gods naam te mokken in de bank?

En dat anderen dan vol goede bedoelingen ‘oplossingen’ aandragen. Zo van: “Als je nu even gaat wandelen of naar de sportschool gaat, dat is goed voor je. Het is helemaal niet nodig dat je je druk maakt. Gewoon mee stoppen, nergens goed voor.”

Jouw omgeving weet niet wat goed voor je is, dat weet je zelf!

En dat je je dan totaal niet gehoord voelt….want je wilt je juist goed voelen en dat ‘lukt’ je niet. Wat je vergeet is dat het oplossingen zijn die wellicht voor anderen werken maar niet voor jou. Als ze van jou zouden zijn had je ze toch al lang allemaal al gedaan? Je bent wel gek als je het niet doet, toch?

Maar wat als het niet jouw ‘oplossing’ is? Of dat er helemaal geen ‘oplossing’ hoeft te zijn? We zijn allemaal uniek en hebben unieke behoeften. Misschien wil je gewoon even mokken of jezelf terugtrekken. Wat is daar mis mee?

Even tot jezelf komen dat doet iedereen op zijn eigen manier.

 

Share

Author Sylvia van Meel

More posts by Sylvia van Meel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php