Positief denken, wil jij dat ook leren?

Je wordt er mee doodgegooid: blije selfies op social media, blije zelfhulpboeken, diverse feel goodcursussen, noem maar op.
Je schijnt er gelukkig van te worden. En als je positief in het leven staat, krijg je alles voor elkaar. Je bent eindeloos gelukkig in de liefde, je hebt een goede baan, je hebt veel vrienden, etc. etc.

En als je niet als blei ei door het leven gaat, dan heb je toch echt nog niet goed genoeg je best gedaan! Dus je stopt eindeloos veel energie in het omhoog houden van een opgewekte façade als het even tegen zit. Je probeert met man en macht te verbergen dat het even niet goed met je gaat.

Maar wat gebeurt er als je juist accepteert dat het even tegen zit?

Herken je dit? Je wordt wakker en het is zo’n dag. Je voelt je gewoon niet prettig. En je weet eigenlijk niet waarom. Dat ga je jezelf natuurlijk wel afvragen en er van alles bij halen. Maar wat als je nou eens tegen jezelf zegt: “Ik voel me nu niet fijn”.

Zo’n rotmoment gaat ook weer voorbij!

Je maakt het dan gewoon niet groter dan dat het is! Tegenslagen en dingen die je niet leuk vindt kun je ook gewoon accepteren. Dat is wat er op je bordje ligt en daar heb je blijkbaar mee te dealen! Leuk of niet.

Je kunt de omstandigheden niet veranderen, maar wel hoe je ermee om gaat. Eigenlijk denk je dus positief als je accepteert en incasseert.

Ik blijf oefenen, doe je mee?

Tijdens de coachtrajecten en trainingen van Cobin ontdekken cliënten andere mogelijkheden om naar zichzelf te kijken en (werk)situaties.

Share

Author Sylvia van Meel

More posts by Sylvia van Meel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php