DrijfverenGroeimindsetTalenten

Ontdek jouw Purpose in drie stappen

By 7 oktober 2020 No Comments

Mijn wat? Dit moet je weten over Purpose…..

Purpose is een van de belangrijkste ingrediënten voor een zinvol werkleven. Het betekent dat je antwoord hebt op de vraag:

“Doet het ertoe wat ik doe?”

Het maakt je gelukkig. Je hebt een doel, een roeping, een missie, een Why.

Iedereen heeft een Purpose

Ik geloof dat iedereen een Purpose heeft. Het is de reden achter jouw gedrag. Ik ben van mening dat het iets is wat je spelenderwijs ontdekt. En niet iets wat als een soort openbaring aan je verschijnt. Ik zelf weet dat ik mijn Purpose leef, wanneer ik voel dat ik waarde toevoeg. Een positieve verandering teweeg breng.

De ultieme geluksformule

Deze ultieme geluksformule werkt alleen als je er zelf in gelooft en ook echt zelf naar op zoek wilt gaan.

Denk je nu: ’Hoe kan ik daar nou in geloven? Er moet toch gewoon brood op de plank komen?’. Ik wil door, ik wil verder, ik wil carrière maken, succes hebben, geld verdienen!

Het is aan jou, jij beslist!

Wat mij betreft, kun je kiezen uit twee opties:

  1. Doorgaan op de oude manier van loopbaan denken, namelijk zo snel mogelijk naar de top van de carrière ladder. Dan is dit artikel niet voor jouw bestemd! Stop dan met lezen.
  2. Het lef hebben om naar jezelf te kijken. Jezelf moeilijke vragen stellen. En de bereidheid hebben om ook echt stappen te zetten. Ga dan door met het lezen van dit artikel.

Gefeliciteerd! De eerste hobbel heb je al genomen.

In eerste instantie voelt dit wellicht erg ongemakkelijk, je bent je houvast kwijt! Je vraagt je af hoe je jouw Purpose wel helder krijgt?

Jouw Purpose in drie simpele stappen volgens de Cobin Methode:

Stap 1: Energie: Waar wordt je blij van? De basis voor het vinden van jouw Purpose is wat jouw drijft. De graadmeter hiervoor is jouw energielevel. Van welke werkzaamheden krijg jij energie en van welke niet? Het gaat erom dat je ontdekt wat je leuk vindt om te doen, waar je blij van wordt! Stel jezelf die vragen. Met een collega of met een coach. Het belangrijkste is dat je er tijd voor maakt. Op onderzoek gaat. Stap 2: Mindset: Hoe kijk jij naar jezelf en de wereld om je heen? De manier waarop je naar jezelf kijkt en de wereld om je heen is sterk bepalend voor het tot uiting brengen van jouw verlangens en wensen. Ga op zoek naar wat jouw belemmert en wat je stimuleert om meer in kansen en mogelijkheden te gaan denken.

Stap 3: Kracht: Wie ben je en wat kan je goed? Jouw talent / kracht is het middel dat je inzet om waarde toe te voegen. Waardoor jij je sterk voelt en waarmee jij anderen verder helpt.

Welke bijdrage wil jij leveren met jouw Purpose?

De bovengenoemde drie stappen gaan over een naar binnen gericht proces. Je krijgt hiermee veel inzicht, daarna is het de kunst om het uiteindelijk ook zelf te gaan proberen. Zodat jij de regisseur wordt en blijft over jou eigen leven!

Zodat je in de (werk)praktijk gaat ontdekken wat je angsten zijn en dat je, ondanks die angsten, toch in actie komt. Dat je leert om nieuwe dingen uit te proberen.

Van waarde zijn

Dit proces om dichter bij jezelf te komen is niet alleen belangrijk voor jezelf. Hoe dichter jij bij jouw KERN komt, hoe meer je anderen van dienst kunt zijn. Hoe meer drijfveren, passie en talenten je gebruikt, hoe beter je in andermans behoeften kunt voorzien (die jou weer betalen om in jouw eigen levensbehoefte te voorzien) en hoe meer waarde je kunt toevoegen aan de maatschappij.

Start nu

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wil jij meer weten over wat jouw doel is en waar jij heen wilt?

Hiervoor het ik een krachtige tool ontwikkeld. Ontdek in 2 minuten:

  1. Wat er nu al goed gaat;
  2. Waar jou kansen liggen voor verbetering.
Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php