Oefening dag 1


ADEMRUIMTE: 3 MINUTEN

KEUZES MAKEN EN RICHTING BEPALEN


Ademruimte: om keuzes te kunnen maken is het belangrijk om stil te staan bij je ervaring op het moment zelf. Je kunt dan kiezen voor een bewuste reactie in plaats van de 'automatische piloot'. Er ontstaan ruimte tussen actie en reactie.

Ademruimte ? 

wat ga je doen ?


1

stap 1 : Bewustwording van je ervaring op dit moment

In de eerste stap van de ademruimte sta je stil in het moment. Je constateert hoe het met je is. Het gaat om de feitelijke waarneming:


- Wat ervaar je op dit moment? (ruiken, zien, horen, proeven, voelen)

- Heb je gedachten? Zo ja, welke?

- Voel je iets in je lijf? Hoe voelt dat? Aangenaam of onaangenaam?
- Zijn er gevoelens die je ervaart?

Zonder er verder betekenis aan te geven. 'Het is zoals het is' en 'Het komt zoals het komt'. Dit is wat je ervaart op dit moment, meer hoef je niet te weten. Je bent aan het constateren, je laat het evalueren even voor wat het is.

2

stap 2 : Bewustwording van je ademhaling

In de tweede stap breng je je aandacht naar de ademhaling in je buik. Je 'gebruikt' je ademhaling als anker om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.

3

stap 3 : Bewustwording van je lichaam

In de derde stap breid je je aandacht uit naar je hele lichaam. Je wordt je bewust van hoe je zit en je gezichtsexpressie.

Ademruimte door:

Sylvia van Meel

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en diverse werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele coachtrajecten en mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

css.php