Loop jij het risico op een burn-out?

Stress Test
Stress Test


Stress en burn-out zijn verraderlijk!
Meestal merk je zelf niet dat je onderweg bent naar een burn-out. Vaak willen we zelf niet onderkennen dat we last hebben van stress. Ook wanneer je omgeving je erop wijst, nemen we dit meestal niet serieus.

“Gewoon even doorzetten, dan wordt het vanzelf beter”

In feite maken we het hiermee nog erger: in plaats van rustiger aan te doen en passende maatregelen te nemen gaan we harder werken met nog meer kans burn-out te raken. Soms denken we dat korter werken of een vakantie je er weer bovenop helpen, maar dit werkt niet.

“Waar het om gaat is dat je gaat aanpakken wat bij jou de stress veroorzaakt!”

Dus echte maatregelen in plaats van lapmiddelen. Want anders blijft het risico om in de gevaarlijke zone van burn-out te komen. Als je wilt weten welke risico’s je loopt, doe dan deze test. 

Deze gevalideerde test is een Nederlandse vertaling van de Burn-out Potential Inventory door een Amerikaanse burn-out deskundige Dr. Beverley Potter. Het geeft een indicatie van het risico op burn-out.

LET OP ! de test geeft slechts een indicatie en kan niet gebruikt worden voor het stellen van de diagnose burn-out!

Toelichting bij de Stress test

Neem de afgelopen drie maanden in gedachten, je werk en je privé leven. Lees de volgende items door en scoor hoe vaak het symptoom op jou van toepassing is. Beantwoord alle 25 vragen. De score wordt automatisch berekend.

Deze test is geheel GRATIS. Je kunt ook meteen jouw uitslag inzien zonder dat je jouw gegevens hoeft op te geven of achter te laten. Geheel anoniem dus. Mocht je vragen hebben met betrekking tot jouw situatie, twijfel niet en neem vrijblijvend contact met me op.

TOELICHTING OP DE EINDUITSLAG 

25-50: Je doet het goed, maar let op de items waar je hoger scoort
51-75: Tref preventieve maatregelen 
76-100: Je loopt het risico burn-out te raken, of als je het geweest bent: je bent nog niet hersteld
100-125: Je bent burn-out aan het raken

Is je score hoger dan 50 punten? Dan adviseren wij jou om echt serieus stappen te nemen om je stressoren aan te pakken. Wil je meer weten over stress, burn-out preventie en persoonlijk leiderschap? Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Wil je direct gaan voor meer energie en de factoren die bij jou stress veroorzaken aanpakken? Ik vertel je graag hoe je dat kunt doen.
 

Share