KRACHT

Er zijn altijd kansen en mogelijkheden om datgene te gaan doen waar je echt goed in bent.

Slider

dit past goed bij stap 3


gratis VIDEOREEKS

word de regisseur van jouw werkleven

interactieve workshop

meer veerkracht in onzekere tijden

Wil jij graag jouw werk beter aan laten sluiten bij jouw STERKE KANTEN? 


Het is tijd om te kijken waar jij nu staat in je werkzame leven. Je bent op zoek naar meer inzicht in jezelf en jouw krachten. Zo krijg je beter zicht op waar je goed in bent en welk werk daar het beste bij past.

We gaan hierbij uit van mogelijkheden, sterkten en krachten. Je krijgt de handvatten om zelf jouw ideale werk en of functie de creëren. Zodat je gaat koersen op waar je goed in bent. Hierdoor ga je meer plezier, persoonlijke groei, uitdaging, trots, zingeving en betekenis ervaren. Zodat jij met jouw unieke krachten het verschil kan maken. 

Een klant van me vertelde mij dat ze op een kruispunt stond in haar werkende leven. Ze was met me in zee gegaan omdat ze veel frustratie ervoer. Ze had een enorme drive, ze zag overal kansen, maar had geen idee hoe ze binnen haar huidige functie het verschil kon maken. Ze werkte dag en nacht om te voldoen aan de verwachtingen vanuit haar omgeving.  Ze zat vast in haar functieprofiel en overwoog om weer voor zichzelf te beginnen. Maar ze had de focus verloren op haar unieke kwaliteiten. Ze had haar persoonlijke missie niet meer duidelijk. Ze zat niet lekker in haar vel en worstelde met haar werk/privé balans. Hoe moest ze nu verder?

Eerst richting en structuur aanbrengen in je (werk)leven 
We zijn begonnen door eerst afstand te nemen. Zodat ze zichzelf los kon zien van haar omgeving. Samen zijn we op zoek gegaan naar haar mogelijkheden, unieke kwaliteiten en krachten. Daarna hebben we gekeken naar wat haar belemmert en stimuleert om richting aan te brengen in haar werkende leven zodat haar werkzaamheden meer konden aansluiten bij haar eigen mogelijkheden en voorkeuren.

Kijk naar de context
We hebben gekeken naar de context waarin zij zich bevond en gekeken naar situaties waarin zij haar werk kon veranderen. We hebben samen gekeken naar welke werkzaamheden zij kon oppakken, bijschaven of afstoten en wie ze wel of niet bij dit proces ging betrekken. Uiteraard met oog voor de organisatiedoelstellingen en zonder collega’s of klanten te benadelen.

Een blik in de achteruitkijkspiegel geworpen
We hebben ook een blik geworpen in haar achteruitkijkspiegel. Zodat zij kon leren van keuzes die voor of door haar waren gemaakt in het verleden Deze inzichten kon zij gebruiken om haar toekomstige werkzaamheden zodanig vorm te geven zodat deze weer beter zouden passen bij haar ondernemende instelling.

Welke plaats neemt je werk in in je leven?
Ook ontdekte ze dat ze haar werk ziet als middel om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. En dat ze op projectbasis als verbinder vooral anderen wil faciliteren.

Concrete stappen zetten
Doordat ze zelf initiatief toonde en de leiding nam in het vormgeven van haar functie, werd ze binnen haar huidige organisatie opgemerkt en op projectbasis ingezet als projectmatige verbinder. 

Loondienst of zelfstandig ondernemer
Wanneer jij te weinig ruimte ervaart om je te ontplooien binnen jouw huidige omgeving, gaan we samen op zoek naar een omgeving waar dat wel kan: bij een andere organisatie of als zelfstandig ondernemer?

deze artikelen helpen je ook !


wat zeggen anderen?


Meer inzicht gekregen in mijn belemmeringen, ik ga nu echt beginnen als zelfstandig ondernemer !

Ik wilde al een tijdje voor mezelf beginnen, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Ik zette niet door. Via google ben ik bij Cobin uitgekomen. Na een prettig intakegesprek besloot ik me te laten coachen door Sylvia. Sylvia is een prettige coach. Al in het eerste gesprek wist ze tot de kern door te prikken. Ze weet je goed op je gemak te stellen en is professioneel. Dankzij haar heb ik meer inzicht gekregen in mijn belemmeringen en ga ik nu echt beginnen als zelfstandig ondernemer. Vaak merk ik dat sommige mensen denken dat coaches zweverige types zijn. Bij Sylvia was dat niet het geval.

profile-pic
Sanne
Gestart als ondernemer

Sylvia luistert goed en is ook scherp in haar observaties en heeft ook hele praktische tips en handvatten !

De sessies bij Sylvia hebben mij echt geholpen om zaken weer scherp te krijgen en te bepalen wat mijn vervolg stappen moesten worden. Ik ben nog dichter bij mezelf gekomen en doe waar ik behoefte aan heb. Sylvia luistert goed en is ook scherp in haar observaties en heeft ook hele praktische tips en handvatten. Kortom een prima coach.

profile-pic
Frank
Operationeel Directeur

Geleerd hoe ik aardiger voor mezelf kan zijn !

Sylvia is een hele lieve, warme en betrokken vrouw. Ze weet precies de juiste snaar te raken. Ze is in staat overal op in te springen, ze werkt geen vaststaand programma af, maar stemde alles op mijn behoefte af. Ze heeft mij in laten zien dat ik goed ben zoals ik ben, ik hoef niet te zijn zoals mijn omgeving. Ik heb veel handvatten gekregen om beter met stress om te gaan en aardiger voor mezelf te zijn. Uiteindelijk moet ik het natuurlijk zelf doen, Sylvia heeft mij de juiste richting aangegeven.

profile-pic
Marieke
Assistent Reinsurance Manager

Ontdek hoe jij meer voldoening krijgt in je leven, door werk te doen wat aansluit bij jouw unieke talenten en drijfveren.

WERKWIJZE COBIN


1

stap 1 : Kennis en inzicht

We beginnen met een 0-meting, zodat jij kennis en inzicht krijgt over waar jij op dit moment staat. 

2

stap 2 : Anders

Ik leer je om met meer ‘afstand’ te kijken naar jouw (gewijzigde) omstandigheden, zodat jij te weten komt waar je behoefte aan hebt. Zodat jij bewuste keuzes kunt gaan maken. 

3

stap 3 : Nieuw gedrag

Door middel van praktische oefeningen ga jij jezelf beter leren kennen. Je krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen en je kunt nog beter bepalen hoe je met de situatie om wilt gaan.

4

stap 4 : Stimuleren & Continueren van nieuw gedrag

Als afsluiting ga je een plan opstellen. Je kijkt terug naar jouw o-meting en je gaat je focus verscherpen. Zodat jij datgene gaat doen, waarmee jij jouw doelen ook echt gaat bereiken.


SCHRIJF JE NU IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

En krijg elke maand gratis tips & trucs over geluk, vitaliteit en een betekenisvol (werk) leven.

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs hiervoor naar de Privacyverklaring.
Share