Neem de regie in eigen hand

Sylvia van Meel

Wat zeggen anderen over Cobin ?


profile-pic

Meer mijn eigen leven gaan leiden !

Ik heb een Coachtraject gevolgd bij Cobin. Ik ben erachter gekomen dat ik vooral aan een ander dacht en mezelf vergat. Ik was mezelf kwijt en wat ik zelf belangrijk vindt in mijn leven. Ik leefde vooral naar verwachtingen die ik mezelf had opgelegd of meegekregen had vanuit mijn omgeving. Sylvia heeft mij daar bewust van gemaakt en samen zijn we op zoek gegaan naar meer richting en structuur in mijn leven. Hiermee heb ik bereikt dat ik mezelf beter heb leren kennen en waar mijn behoeftes liggen. En ben ik meer mijn eigen leven gaan leiden. Hierdoor kijk ik meer naar wat er wél mogelijk is, ook in relatie met anderen.

Marco Proces Manager
profile-pic

Geleerd om mijn grenzen te herkennen, erkennen en aan te geven !

Sylvia heeft mij gedurende enkele individuele sessies en de individuele mindfulnesstraining meer zelfbewustzijn geleerd. Daarnaast heeft ze mij handvatten gegeven waardoor ik beter mijn grenzen herken, erken en dit ook kan aangeven waardoor ik meer rust/balans ervaar in mijn leven. Wat ik als zeer positief ervaren heb, is dat Sylvia het coachen continue aanpast op wat ik op dat moment nodig heb. Ze levert vakwerk op maat!
Sylvia, dank je wel!

Silvia Ondernemer
profile-pic

Door Sylvia heb ik nu helder wie ik ben en wat ik wil !

Sylvia is een rustig en bedachtzaam persoon die in een kort tijdsbestek in de gaten heeft wie ze tegenover haar heeft. Ze heeft mij uitstekend begeleid in mijn weg naar verbetering. Door haar technieken en handige toepasbare vaardigheden weet ik hoe ik mezelf weer kan zijn. Geen burn out of onnodige stress meer voor mij. Sylvia heeft mij weer doen inzien wie ik ben, wat ik kan en vooral: wat ik wil.

Salina Van Risk Manager naar Zelfstandig Ondernemer
profile-pic

Betere definitie van mijn rol bij mijn huidige opdrachtgever !

Met behulp van Sylvia heb ik mijn balans terug kunnen vinden alsmede mijn rol binnen mijn huidige opdrachtgever kunnen definiëren

Tom Projectmanager
profile-pic

Sylvia heeft me geleerd hoe ik met meer energie in het leven kan staan (thuis-werk-hobby) !

Vanaf dag 1 tot aan de laatste dag heeft ze mij zeer goed begeleid .
Sylvia was ook zeer betrokken om een manier te vinden om mij weer goed te laten functioneren.
Vanaf dag 1 had ik een zeer goede klik met Sylvia wat ik zeer fijn vond.
In mijn donkere periode waar ik geen uitweg meer zag heeft Sylvia er voor gezorgd dat ik de ZON weer volop zie schijnen, waardoor ik nog veel beter - fijner - meer energie in het leven staat op alle gebied (thuis-werk-hobby).
Daar aansluitend heb ik een Mindfulness cursus gevolgd van Sylvia waardoor alles nog beter op zijn plaats viel.

Jan Banket bakker
profile-pic

Sylvia heeft me geleerd om te luisteren naar mijn eigen behoeften !

Sylvia is een inspirerende en betrokken coach die aansluit bij waar je zelf het meest behoefte aan hebt. Op wat op dat moment echt nodig is, zodat je zelf stappen kunt zetten. Ze heeft mij veel inzichten gegeven die mij ervoor behoeden om niet steeds in dezelfde valkuilen te stappen. De concrete opdrachten zorgen ervoor dat je er ook zelf daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Ik heb geleerd om duidelijk aan te geven wat ik zelf wil en ik kan de verantwoordelijkheid daar laten waar die hoort. Ik neem nog steeds mijn eigen verantwoordelijkheid, maar los niet meer altijd alles automatisch op voor anderen. Ik ben dus niet meer de ‘redder’, maar meer een ‘helper‘ geworden. Hierdoor neem ik zelf regie over mijn werk en privéleven. Ik heb weer meer richting, ik ben meer out of the box gaan denken en pluk nog elke dag de vruchten van alle waardevolle inzichten, tips en technieken!

Marijke Wolfs Communicatieadviseur
profile-pic

Geleerd om keuzes te maken en richting te bepalen !

Stress wordt veelal veroorzaakt door mijn eigen perceptie. Ik heb lang gefunctioneerd op een hoog adrenalineniveau, zonder regelmatig af te schakelen en te bedenken waar ik zelf echt blij van wordt/behoefte aan heb. Mijn gedachten bleken niet altijd te kloppen. Door de coaching van Sylvia ben ik beter voor mezelf gaan zorgen ('ik luister naar mijn lichaam en waar mijn lichaam behoefte aan heeft'). Hierdoor heb ik anders leren kijken naar mezelf en mijn omgeving. Ook heb ik geleerd om te focussen op wat ik zelf echt belangrijk vindt in plaats van te willen voldoen aan de hoge verwachtingen van mezelf of anderen. Ik heb geaccepteerd dat ik grenzen heb. Ik heb meer inzicht gekregen in de richting die ik zelf wil bewandelen. Hierdoor kan ik makkelijker keuzes maken.

Sylvia is direct, betrokken en confronterend op het juiste moment!

Cas Project Coördinator
profile-pic

Enorm deskundig voor de theorie/wetenschap !

Enorm deskundig is Sylvia met oog voor de theorie/wetenschap, de mens en het bredere perspectief. Zij geeft handvatten om tot eigen inzichten te komen en tot concrete ontwikkelingsstappen. Enorm dankbaar voor haar waardevolle en betekenisvolle bijdrage in mijn persoonlijke groei, die zowel zakelijk als privé veel positiefs hebben gebracht!

Jojan Vakgroepsecretaris
profile-pic

Bewaak nu veel beter mijn grenzen, waardoor ik beter in mijn vel zit !

Sylvia is een fijne en professionele coach. In de tien sessies die ik bij haar heb gevolgd heb ik geleerd om beter op mijzelf te letten en de stress signalen op tijd te leren herkennen en naar te handelen. Ook bewaak ik nu veel beter mijn grenzen, waardoor ik veel beter in mijn vel zit. Sylvia luistert en adviseert goed, ik kan haar van harte aanbevelen wanneer je last van stress en burn-out klachten hebt.

Miranda Project Manager
profile-pic

Sylvia kijkt breder dan waar je voor komt !

Via de ARBO bemiddeling terecht gekomen bij Sylvia. Het prettige aan Sylvia is dat ze breder kijkt dan waar je voor komt, maar ook kijkt waar je verder mee geholpen kan zijn. In overzichtelijke sessies, met heldere voorbereiding, laat ze je naar jezelf kijken en wat jij belangrijk vindt. Vervolgens kom je dan samen tot mogelijke vervolgstappen. De effectiviteit van een traject ligt uiteindelijk veel bij jezelf, maar de begeleiding van Sylvia heeft mee daar zeker bij geholpen.

Danny Startend ondernemer
profile-pic

Sylvia luistert goed en is ook scherp in haar observaties en heeft ook hele praktische tips en handvatten !

De sessies bij Sylvia hebben mij echt geholpen om zaken weer scherp te krijgen en te bepalen wat mijn vervolg stappen moesten worden. Ik ben nog dichter bij mezelf gekomen en doe waar ik behoefte aan heb. Sylvia luistert goed en is ook scherp in haar observaties en heeft ook hele praktische tips en handvatten. Kortom een prima coach.

Frank Operationeel Directeur
profile-pic

Druk zijn is een keuze !

"Druk zijn is een keuze". Dat was de titel van de workshop die Sylvia bij Bouwbedrijf Vermeulen heeft gegeven. Een inspirerende workshop waarin Sylvia duidelijk maakt dat de oplossing voor de toenemende drukte en verwachtingen in onze omgeving niet ligt in het beter "managen" van onze tijd, maar juist in het beter aangeven van je eigen grenzen. Aanrader voor alle MKB bedrijven!

Pim Ondernemer
profile-pic

Meer inzicht gekregen in mijn belemmeringen, ik ga nu echt beginnen als zelfstandig ondernemer !

Ik wilde al een tijdje voor mezelf beginnen, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Ik zette niet door. Via google ben ik bij Cobin uitgekomen. Na een prettig intakegesprek besloot ik me te laten coachen door Sylvia. Sylvia is een prettige coach. Al in het eerste gesprek wist ze tot de kern door te prikken. Ze weet je goed op je gemak te stellen en is professioneel. Dankzij haar heb ik meer inzicht gekregen in mijn belemmeringen en ga ik nu echt beginnen als zelfstandig ondernemer. Vaak merk ik dat sommige mensen denken dat coaches zweverige types zijn. Bij Sylvia was dat niet het geval.

Sanne Gestart als ondernemer
profile-pic

Sylvia komt snel tot de kern in gesprekken !

Sylvia komt snel tot de kern in gesprekken. Zij wist snel overzicht te creëren. Waar het voor mij soms lastig is om weer in contact te komen met wat ik ECHT belangrijk vind, wist Sylvia inzichten bij mij te creëren die leidde tot een nieuwe route-kaart voor mijn werkleven. Ze is biedt een luisterend oor, is open als persoon, gedreven in haar werk, is positief en daagt je uit om in out of the box te denken.

Roderick Project Manager
profile-pic

Gekozen voor een werkleven dat bij me past !

Sylvia stelt hele directe vragen, die confronterend zijn en je echt aan het denken zetten. Door het coachtraject heb ik mezelf beter leren kennen. Sylvia stelt hele directe vragen, die confronterend zijn en je echt aan het denken zetten. Hierdoor heeft ze mij een spiegel voorgehouden. Sylvia kan je verhaal snel analyseren waardoor ik er een concrete vertaling aan kon geven. Hierdoor kon ik sneller stappen zetten om uit het dal te klimmen waarin ik was beland. Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen, mezelf meer te uiten. De coaching heeft mij geholpen om betere keuzes te maken en stappen te zetten richting een werkleven dat beter bij mij past.

Chantal Beschermingsbewindvoerder
profile-pic

Begeleiding op een prettige, persoonlijke manier waarbij alle ruimte is om jezelf te zijn !

Ik ben gedurende het traject veel meer over mijzelf te weten gekomen, Sylvia begeleid je op een prettige, persoonlijke manier waarbij alle ruimte is om jezelf te zijn. Tot op het niveau van drijfveren heb ik mezelf kunnen leren kennen, wat voor mij een eye-opener was. Naast het emotionele en soms spirituele aspect van de coaching heeft Cobin een nuchtere en duidelijke visie op loopbaan coaching waar bij je een logisch proces doorloopt met heldere oefeningen en thuisopdrachten. Deze mix paste heel goed bij mij. Ik kan dit echt aanraden voor mensen die relatief nuchter zijn maar toch een gevoelige kant hebben en dat als een kracht willen gaan inzetten.

Menno Rayonmanager
profile-pic

Lekker in mijn vel en tevreden met mezelf !

Ik kwam bij Sylvia terecht omdat ze een specifieke coaching methode aanbood, die ik zocht om mijn problemen op te lossen. Ik had een turbulent jaar achter de rug, waarin ik een intensieve persoonlijkheidstraining gevolgd had, mijn vader bijna verloren was, verhuisd was en in een verbouwing had gezeten en geen vakantie had gehad. Ik had al een paar maanden het gevoel niets goed te doen met name op het werk, voelde me uitgeput en verkrampt. Ik had het gevoel dat ik anders moest worden en mezelf moest verbeteren om waardering te krijgen op het werk. Om mijn zelfwaardering op te krikken om weer wat steviger in mijn schoenen te staan, wilde ik mijn innerlijke criticus gaan aanpakken d.m.v. die coaching methode. En daarvoor had ik Sylvia nodig.


Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij Sylvia. Ze was geïnteresseerd, luisterde goed, hield me een spiegel voor, vroeg door. Achteraf zie ik dat Sylvia me heeft geleerd dat ik mijn zelfwaardering niet krijg door harder te gaan werken aan mezelf, maar juist door pas op de plaats te maken en te luisteren naar mijn lichaam en naar mezelf. Dit en door verschillende oefeningen ben ik er weer bovenop gekomen en zit ik weer lekker in mijn vel en voel ik me tevreden met mezelf. Ik ben Sylvia heel dankbaar voor de handvaten en de inzichten die ze me heeft gegeven. Ik beveel haar van harte aan!

Carenia HR Adviseur/Talent Manager
profile-pic

De nuchtere kijk en duidelijke vasthoudende aanpak heeft mij geholpen !

Het niet gehoord worden door je leidinggevende knaagt aan je zelfvertrouwen en vreet negatieve energie. Hierdoor werd het voor mij moeilijker om rationeel te handelen en denken. De spanningen op mijn werk liepen steeds hoger op en daardoor ben ik terecht gekomen bij Sylvia.

Er was al snel een duidelijk “klik “ met Sylvia en haar manier van werken. Haar aanpak is helder, maar het is vooral haar nuchtere kijk en duidelijke vasthoudende aanpak die mij heeft geholpen. Haar prettige manier van coachen heeft mij handvatten gegeven om op een andere kijk te hebben op mijn problemen. De toekomst blijft onzeker en zal niet altijd makkelijk zijn, maar mijn manier van denken en handelen is door Sylvia op een positieve manier beïnvloed.

Wim Export Manager
profile-pic

Een goed inzicht gegeven in mijn functioneren !

Sylvia is een coach die vertrouwen wekt. Ze heeft mij laten ontdekken waardoor ik stressklachten heb. Middels gesprekken en kleine opdrachten is het mij duidelijk geworden waar ik aan kan werken. De wijze waarop Sylvia dit doet heb ik als prettig ervaren.

De handvatten die zij aanreikt en de inzichten die zij verschaft hebben mij een goed inzicht gegeven in mijn functioneren, wat te verbeteren en hoe dit te doen. Dank!

Bart Managing Director
profile-pic

Makkelijker bij mezelf blijven, ook in stressvolle situaties !

Sylvia is betrokken, luistert, spiegelt en begeleidt op een vriendelijke manier. Ze heeft mij enorm geholpen in het verkrijgen van inzichten over mijzelf en hoe ik omga met de wereld om mij heen. De handvatten en (mindfulness) oefeningen die ze me heeft meegegeven zijn goed in te zetten in dagelijkse situaties. Dit maakt dat het steeds makkelijker wordt om echt bij mezelf te blijven, ook in stressvolle situaties. Ik ben heel blij met haar begeleiding in dit leerzame traject en kom nog met regelmaat bij haar terug voor reflectie.

Sanne Van beleidsadviseur naar student lerarenopleiding basisonderwijs
profile-pic

Prettig, persoonlijk en effectief !

"Wat was dat woord ook al weer?" Soms kom je er gewoon echt niet op. En je gesprekspartner heeft er het raden naar. Maar door samen te praten komt het weer naar boven: "Natuurlijk, dat was het!".

Coaching bij Cobin is niet veel anders. Je komt er even niet meer zelf uit. Maar toch bezit je de antwoorden. Samen pratend maak je je eigen route-kaart van gedrag waarbij je je goed voelt. Ik heb het coaching traject ervaren als prettig, persoonlijk en effectief.

Gert-Jan Ondernemer
profile-pic

Ik weet nu waar mijn hart ligt op werkgebied !

Doordat ik het gevoel had dat ik in mijn huidige functie niet helemaal op mijn plek ben, zijn we gaan kijken waar mijn hart ligt. Dit kan soms tot verrassende conclusies leiden! Sylvia heeft hierbij de nodige tips gegeven hoe verder te gaan. De betrokkenheid van Sylvia in het hele traject is groot. Bedankt voor de prettige coachsessies!

Remco Project Coördinator
profile-pic

Geleerd hoe ik aardiger voor mezelf kan zijn !

Sylvia is een hele lieve, warme en betrokken vrouw. Ze weet precies de juiste snaar te raken. Ze is in staat overal op in te springen, ze werkt geen vaststaand programma af, maar stemde alles op mijn behoefte af. Ze heeft mij in laten zien dat ik goed ben zoals ik ben, ik hoef niet te zijn zoals mijn omgeving. Ik heb veel handvatten gekregen om beter met stress om te gaan en aardiger voor mezelf te zijn. Uiteindelijk moet ik het natuurlijk zelf doen, Sylvia heeft mij de juiste richting aangegeven.

Marieke Assistent Reinsurance Manager
profile-pic

Ik weet nu wat mijn missie is en waar ik blij van word in mijn werk !

Sylvia heeft me begeleid in een loopbaancoachtraject van 10 gesprekken. Een intensief traject waarin ik mezelf beter heb leren kennen. Sylvia kan goed luisteren, analyseren en en uit je verhaal precies de kern halen waar het om draait. Ze heeft me enorm geholpen door alle emoties te erkennen die er steeds in mij voorbij kwamen, en vanuit daar perspectief te bieden op iets nieuws. Ze werkt vanuit een gestructureerde basis die mij vertrouwen en veiligheid gaf. En ze biedt tegelijkertijd genoeg ruimte voor het afwijken van die structuur. Ik weet nu beter wat mijn persoonlijke missie is, waar ik voor wil gaan in mijn werk, en misschien wel het belangrijkste: waar ik blij van word in mijn werk. Dank!

Hannah Project Manager
profile-pic

Enorme groei en keuzes maken !

Door de fijne, persoonlijke gesprekken en praktisch tips en handvatten heeft Sylvia mij een spiegel voorgehouden, me geholpen om te groeien en mijn eigen keuzes te leren maken.

Anique Opdrachtleider
profile-pic

Een uitermate geschikte coach en aanrader om mee aan de slag te gaan !

Via mijn huisarts ben ik doorverwezen naar Sylvia i.v.m. een aankomende burn-out die ik wilde voorkomen. Als zelfstandige lange tijd uitvallen is funest en leven op een Arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet wat ik zomaar wil. Bij Sylvia heb ik in 6 sessies van bijna 2 uur het gevoel en de drive teruggekregen om weer zaken op te pakken en het werk en vooral mezelf op een wat andere manier te benaderen. Ik kwam erachter dat ik onbewust de afgelopen jaren de lat voor mezelf onacceptabel hoog heb neergelegd en het perfectionisme, wat ik als karaktertrek met me mee neem, mezelf de das om deed. Er was meteen een klik en tijdens de prettige gesprekken heb ik behoorlijk wat inzicht van mezelf gekregen en vooral veel praktische tips ontvangen die ik kan toepassen. Verder is het zelf actie ondernemen, anders kom je niet verder. Sylvia zorgt als coach dat je je heel prettig voelt en makkelijk aan het praten gaat, ook al ben je b.v. een binnenvetter en praat je niet graag over jezelf. Er wordt een omgeving gecreëerd waar je optimaal kunt renderen en ook goed inzicht krijgt in jezelf. Verder blijft Sylvia gewoon en geeft "huiswerk" mee waar je iets aan hebt en gaat in ieder geval niet "zweverig" te werk.
Een uitermate geschikte coach en aanrader om mee aan de slag te gaan als je niet lekker in je vel zit of dreigt om te vallen. Daarom een dikke 9 waard.

Frank Ondernemer
profile-pic

Sylvia heeft me geleerd te vertrouwen op mezelf !

Sylvia heb ik ervaren als een geduldig en warm persoon. Ze luistert heel goed naar wat er gezegd wordt en weet precies welke handvatten gebruikt kunnen worden om die struggle aan te pakken. Ze heeft me geleerd om tevreden te zijn met hoe ik ben, ik mag er zijn. 🙂

Nurdianna Vormgever
profile-pic

Meer grenzen, meer rust en balans !

Sylvia heeft mij gedurende enkele individuele sessies en de individuele mindfulness training meer zelfbewustzijn geleerd. Daarnaast heeft ze mij handvatten gegeven waardoor ik beter mijn grenzen herken, erken en dit ook kan aangeven waardoor ik meer rust/balans ervaar in mijn leven. Wat ik als zeer positief ervaren heb, is dat Sylvia het coachen continue aanpast op wat ik op dat moment nodig heb. Ze levert vakwerk op maat!
Sylvia, dank je wel!

Sylvia Ondernemer
profile-pic

Zonder Sylvia had ik deze stap nooit gezet !

Van een financiële functie naar interieurontwerpster. Hoe gaaf is dat! Zonder Sylvia had ik
deze stap nooit gezet. Ze heeft me laten inzien waar mijn passie ligt. Ik heb Sylvia als een
betrokken en prettige coach ervaren. Ze heeft me de juiste spiegels voor gehouden
waardoor ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt. Ik kan Sylvia dan ook zeker aanbevelen
als je jezelf afvraagt of je wel op de juiste plek zit.

Nienke Ondernemer
profile-pic

Ik heb concrete handvatten gekregen over hoe ik beter met stress situaties om kan gaan op mijn werk !

Sylvia heeft me de juiste inzichten gegeven om de balans (terug) te vinden. D.m.v. oefeningen afgestemd op mijn vragen en uitdagingen heb ik super veel geleerd over mezelf en hoe ik met bepaalde stressvolle situaties om kan gaan.

Sylvia een een betrokken en rustige coach die heel snel tot de kern komt van jouw vraagstuk. Ook is ze heel flexibel, wat heel fijn was in deze rare Corona tijden. Ik kon bij haar op locatie komen, maar ook via Zoom was het geen probleem om onze sessies voort te zetten.

Linda Verkoop medewerker
Share