DrijfverenPersoonlijk leiderschap

Hoe wordt ik gelukkig? 4 tips

Hoe word ik gelukkig? Geluk is een keuze!

Betrap jij jezelf er wel eens op dat je alleen maar doet wat er van je verwacht wordt?

Dat je geen tijd neemt voor jezelf? Dat je maar door blijft hollen? Dat je last krijgt van onbestemde gevoelens? En jezelf soms jezelf niet eens meer herkent? Je ineens uit het niets uitvalt tegen je partner, moeder, vader of kind? En dat je dan later met een schuldgevoel rond loopt?

Doorbreek die vicieuze cirkel en neem het heft in eigen hand!

Hieronder ontvang je 4 tips als antwoord op je vraag: Hoe wordt ik gelukkig?

Tip 1: Leef niet gisteren of morgen, maar nu!

Veel mensen nemen hun ervaringen mee uit het verleden en projecteren deze op het heden. Hierdoor reageer je met een oordeel op wat nu is. Of je zit juist met je hoofd in de toekomst (op wat er allemaal wel of niet gaat gebeuren en waar jij op ‘moet’ anticiperen). Hierdoor hebben we geen aandacht voor het hier en nu.

Herken je dit? Probeer dan minstens één keer per dag een moment te creëren waarop je kijkt, proeft, voelt van wat er op dat moment is, zonder oordeel!

Tip 2:   Sluit je minstens één uur per dag af van prikkels van buitenaf

Moet jij elke minuut, overal en altijd bereikbaar zijn voor iedereen? Zowel thuis als op je werk? Laat die ipad eens liggen, zet je smartphone eens uit. Geniet eens van de rust die dan ontstaat. Zomaar, omdat jij het jezelf gunt!

Tip 3:   Vertrouw er eens op dat het goed komt

Accepteer dat het niet altijd zo gaat, zoals jij het bedacht hebt. Wanneer je controle wilt houden is de kans groot dat je teleurgesteld bent wanneer het niet zo loopt, zoals jij het bedacht had. Ook is de kans groot dat je gaat piekeren over hoe je het toch zo zou kunnen draaien en keren, zodat het gaat zoals jij het wilt. Dit kost je een hoop energie. Wanneer je leert om meer los te laten, ontdek je waarschijnlijk dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Uiteindelijk komt alles op z’n pootjes terecht, maar misschien niet altijd op jouw manier! Zeg een aantal keren per dag tegen jezelf: “Het komt goed”.  

Door minder te dwingen, komt het misschien wel vanzelf op je af! Probeer het maar eens!

Tip 4:   Neem regelmatig tijd voor jezelf als antwoord op de vraag: ‘Hoe word ik gelukkig?’

Plan bijvoorbeeld één dag per maand waarin je datgene doet wat je echt leuk vindt. Plan deze tijd voor jezelf! Ga eens lekker met een goede film of boek in de bank zitten. Of ga een dagje naar de sauna met je beste vriend of vriendin. Belangrijk is dat je bewust tijd neemt voor jezelf, want in drukke tijden is dit vaak datgene wat er het eerst bij inschiet! En je hebt het juist het hardste nodig! 

Kiezen voor geluk, betekent niet dat je de hele dag euforisch rondloopt, maar wel dat je datgene doet waar je zelf achter staat!

Wil jij meer weten?

Mijn rol als coach / mentor

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en/of werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele (loopbaan) coachtrajecten en
mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php