Groeimindset

Door minder te willen krijg je meer gedaan

By 30 september 2015 No Comments

Wanneer je je té veel wilt binnen een bepaalde tijd, dan breng je jezelf in de problemen. Grote kans dat je dan gaat ‘stressen’.

Je vergelijkt eigenlijk continu je huidige situatie met waar je wilt zijn. En wanneer je dan de lat té hoog legt door té veel te willen ontstaat er spanning. Je bent druk bezig (met name in je hoofd) met het (irreële) verschil op te heffen op allerlei mogelijke manieren en het liefst allemaal tegelijk.

Misschien herken je jezelf in het volgende voorbeeld:

Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik bij het ontbijt bezig was met het smeren van het brood van mijn dochter met één hand, met de andere hand de mond van mijn zoon afdeed en in mijn hoofd een project aan het bedenken was!

Herkenbaar?

Soms krijg je door minder te willen meer gedaan!

Bijgaand wat tips:

Tip 1: Laat het idee los ALLES te moeten kunnen.
Dit is misschien lastig, maar het is lastiger om alles te doen en het liefste tegelijkertijd, waardoor je allerlei (psychosomatische) klachten gaat ontwikkelen. Kortom: hoe belangrijk vind jij jouw gezondheid? Stop met té veel te willen!

Tip 2: Stel prioriteiten door zowel zakelijk als privé een lijstje te maken met hetgeen wat écht belangrijk voor jou is en wat je NU wilt verwezenlijken. Kortom: maak keuzes die écht belangrijk zijn voor jou.

Tip 3: Stop met switchen/multitasken
Splits je doelen op in subdoelen en doe één ding tegelijk. Grote kans dat je dan in een bepaalde flow komt en misschien ook gaat genieten van wat je doet terwijl je het doet. Goed moment om in het ‘hier en nu’ te leven in plaats van het ‘daar en dan’ en kansen mist.

Het maken van keuzes vergt moed om tegen de stroom in te gaan en brengt het risico met zich mee dat je niet op elke activiteit op elk terrein gewaardeerd kunt worden! Nou en?

Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen? Deel hieronder jouw ervaring en inspireer ook anderen.

Mijn rol als coach

De afgelopen 10 jaar heb ik veel medewerkers en ondernemers begeleid met diverse stress gerelateerde klachten en/of werk gerelateerde vraagstukken. Door middel van individuele (loopbaan) coachtrajecten en
mindfulness trainingen. Vanuit deze ervaring kijk ik graag mee naar jouw situatie en de stappen die jij kunt nemen om jouw situatie te verbeteren. Het is mijn ambitie om jouw weer in contact te brengen met wie je bent en wat je zelf echt belangrijk vindt zodat jij van daaruit bewuste keuzes kunt maken ten aanzien van je werk en privé leven. Hierover deel ik graag mijn kennis.

 

Share

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php